Wat is American Factoring?

American Factoring houdt letterlijk het kopen van facturen in en staat bekend als de meest eenvoudige, snelste en meest gebruikelijke vorm van factoring. De populariteit van deze financieringsvorm komt met name vanwege het feit dat deze vooral geschikt is voor ZZP’ers en het MKB. Een belangrijk verschil met Traditionele Factoring is dat u bij deze factoringvorm de mogelijkheid heeft te kiezen welke uitstaande facturen u aan een factormaatschappij verkoopt. U bent dus niet verplicht alle facturen van uw klanten te verkopen.

Informatie aanvragen

Voordelen van American Factoring

  • U komt veel sneller en makkelijker in aanmerking voor American Factoring.
  • Geen sprake van langdurige contracten; u kunt de factoring van een bepaalde klant eenvoudig stoppen.
  • U krijgt het volledig factuurbedrag (minus de factorkosten) overgemaakt.
  • Er is geen minimumomzet nodig, zoals bij andere soorten factoring.

Nadelen:

  • Uw klanten worden gescreend; het factorbedrijf kan een klant weigeren.

Tip: in onderstaande video leggen wij u uit hoe American Factoring in de praktijk werkt.

 

Wat zijn de kosten van American Factoring?

De kosten die verbonden zijn aan American Factoring noemen we de factorkosten. Deze kosten worden door CS Factoring in rekening gebracht bij het overmaken van het factuurbedrag. Dit tarief ligt doorgaans rond de 3% en is onder meer afhankelijk van de betaaltermijn van uw debiteuren, het ingeschatte risico en uw totale omzet. Voor dit bedrag nemen wij het debiteurenrisico en het debiteurenbeheer van u over.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die CS Factoring biedt of wilt u weten of American Factoring geschikt is voor uw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website of neem contact op met één van onze adviseurs!

 

Is dit wat voor u?

Denkt u dat factoring wel iets voor uw bedrijf is, of weet u het al zeker? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak bij CS Factoring.

Gratis afspraak maken

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over factoring? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie aanvragen