Wat is factoring?

Door de aantrekkende economie groeien bedrijven snel. Hierdoor ontstaat vaak behoefte aan extra werkkapitaal. Factoring is hiervoor een uitstekende oplossing. Maar wat is factoring? Dat leggen we u graag uit. Eerst vindt u meer informatie over onze werkwijze en de voordelen van factoring via CS Factoring.

De voordelen van CS Factoring

CS Factoring koopt, beheert en incasseert uw facturen. Wij betalen uw vordering binnen 1 werkdag aan u uit. Maatwerk in combinatie met onze zéér lage factortarieven maakt dat wij uniek zijn op het gebied van factoring in Nederland. Zo kiest u zelf van welke debiteuren u facturen aanbiedt en op welk moment. Daarnaast kunnen wij uw debiteurenbeheer op professionele en zakelijke wijze overnemen, zodat u zich 100% kunt richten op het ondernemen. Of u nou een klein of groot bedrijf heeft; wij bieden altijd een passende oplossing.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

CS Factoring is niet zomaar een factormaatschappij. Wij verdiepen ons in uw bedrijf, leren uw financiële en economische situatie kennen en helpen u zo alle mogelijkheden te benutten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer informatie over CS Factoring? Neem dan contact met ons op! CS Factoring, laat uw omzet groeien.

Een populaire vorm van financiering

Factoring is een financieringsvorm. Een factormaatschappij kan direct uw openstaande facturen uitbetalen – minus de kosten voor factoring – en vervolgens uw debiteurenbeheer overnemen. Op die manier wordt u als ondernemer, ZZP’er of MKB’er, flink wat zorgen ontnomen en wordt de cashflow van uw bedrijf verbeterd. Doordat de door u ingediende facturen door CS Factoring binnen 24 uur betaald worden, heeft u direct weer financiële armslag.

Factoring in de praktijk

Voorbeeld van factoring:

Rob Huisman is eigenaar van een uitzendbureau. De klanten van Rob hanteren een betaaltermijn van zestig dagen. Terwijl Rob zijn uitzendkrachten per week betaalt. Dit verschil van 53 dagen moet Rob voorschieten. Dit beperkt Rob in werkkapitaal en groeimogelijkheden. De oplossing voor Rob is gebruik te maken van factoring.
Rob schakelt CS Factoring in. CS Factoring koopt de nieuwe facturen over van het uitzendbureau en betaalt binnen 24 uur het factuurbedrag aan het uitzendbureau uit. Zijn uitzendbureau heeft hierdoor direct beschikking over liquiditeit en kan zo aan haar verplichtingen voldoen én groeien. CS Factoring beheert en incasseert vervolgens de nieuwe facturen van het uitzendbureau. Hierdoor kunnen ondernemers als Rob zich volledig richten op de corebusiness.

 

 

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over factoring? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie aanvragen