Veelgestelde vragen

Worden mijn klanten op kredietwaardigheid gecontroleerd?
Ja, wij controleren de kredietwaardigheid van uw klant via onze onze credit check. Indien uw klant kredietwaardig is, kunt u uw facturen aanbieden aan CS Factoring.

Is factoring duur?
Factoring is vergeleken met een financieringsvorm via bijvoorbeeld een bank wel duurder, alleen hanteren banken vaak strengere regels voordat er een lening o.i.d. wordt verschaft. Als u kiest voor CS Factoring bespaart u tevens op een aantal overheadkosten. Zoals de kosten van de credit controller, portokosten, briefpapier en telefoonkosten. Bovendien hoeven klanten van factoring niet te wachten op rekeningen die nog door debiteuren betaald moeten worden, daarom profiteren zij van een gezondere bankbalans en besparen ze rentekosten op hun bankrekeningen.

Welk percentage van mijn facturen wordt direct betaald?
Dit varieert, omdat het mede afhankelijk is van uw wensen en behoeften. Over het algemeen kunnen wij tot 90% van de waarde van de uitstaande facturen direct aan u uitkeren.

Wat is de looptijd van het contract?
Wij werken in principe met contracten met een looptijd van minimaal 1 jaar. Wel is onze ervaring dat onze klanten kiezen voor een langere looptijd, omdat uw debiteuren gewend raken aan het feit dat u aan factoring doet en dat zij dus te maken hebben met die maatschappij.

Welk belang heeft de factormaatschappij om uw facturen snel te innen?
Wij hebben al een percentage van de waarde van de factuur voorgefinancierd. Het is allereerst in ons eigen belang om de factuur zo spoedig mogelijk betaald te krijgen van de debiteur. Daarnaast proberen wij voor u een zo snel mogelijk resultaat te bewerkstelligen. Dan kunnen wij het restant van de factuur aan u overmaken en bent u een tevreden klant. Want ook daar doen wij het uiteraard voor!

Zullen mijn klanten denken dat ik in (financiële) problemen zit?

Nee, bedrijven die gebruikmaken van factoring zitten niet in de financiële problemen. De meeste bedrijven die factoring gebruiken, doen dit omdat zij willen groeien en om die reden direct cash nodig hebben. Daarnaast nemen wij uw debiteurenbeheer over, zodat u tijd heeft om te ondernemen.

Hoe lang duurt het voordat het proces is ingeregeld?
Het proces kan door ons worden ingeregeld in maximaal 2 – 4 werkdagen. Maar het kan nog sneller gaan als u de beschikbare informatie snel bij ons kunt aanleveren.

Leidt factoring tot veel administratie en papierwerk?
Alle afspraken op financieel gebied brengen in het inregelstadium enig papierwerk met zich mee. Wanneer het proces is ingeregeld, zorgt factoring ervoor dat de administratieve druk op uw debiteurenadministratie juist minder wordt. Uw debiteurenbeheer wordt voor u gedaan.

Wat is het verschil met factoringmaatschappijen die gelinkt zijn aan banken?
Wij zijn niet afhankelijk van een bank als het gaat om het acceptatieproces. Dat betekent dat wij snel tot een beslissing kunnen komen op het moment dat u een aanvraag heeft ingediend. Vaak kunnen wij al binnen 1-2 dagen een beslissing nemen. Wij zijn goed in factoring en daar houden we het bij.

Waarom CS Factoring?
CS Factoring is een onafhankelijke en professionele organisatie die haar dienstverlening aanpast op uw specifieke ondernemingsbehoeften. Wij gaan respectvol en zorgvuldig om met uw wensen en de relaties die u ons toevertrouwt. Daarom staan betrouwbaarheid en integriteit bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan graag samen met u aan de slag om voor uw onderneming risicovermindering en stabiliteit te realiseren, zodat u alle mogelijkheden optimaal kunt benutten en daadkrachtig en zorgeloos kunt ondernemen. Een ander voordeel van CS Factoring is dat u geen omzetverplichtingen hoeft af te geven. U maakt zelf de keuze welke factuur u wilt factoren.

 

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over factoring? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie aanvragen