Voor wie is factoring geschikt?

Laat betaalde facturen zijn één van de grootste ergernissen van ondernemers. Niet alleen kost het u veel tijd om klanten facturen te laten voldoen, maar dit kan er ook voor zorgen dat u in financiële moeilijkheden komt. Een geschikte manier om werkkapitaal te financieren en snel over uw geld te beschikken is factoring. Maar voor wie is factoring geschikt? CS Factoring maakt factoring mogelijk en bereikbaar voor zowel grotere bedrijven, het MKB en ZZP’ers. Zo kunt u eenvoudig en snel uw liquiditeitspositie verbeteren en zich in alle rust focussen op uw corebusiness en de groei van uw onderneming.

Hoe werken wij?

Onze werkwijze is eenvoudig en helder. Wanneer u ons uw facturen toestuurt, dan zorgen wij ervoor dat het factuurbedrag – met aftrek van het factorloon – binnen 24 uur op uw rekening wordt gestort.

  • Stuur uw factuur naar CS Factoring op het moment dat u deze naar uw klant verzendt.
  • Binnen 24 uur maken wij een percentage van het factuurbedrag aan u over.
  • Wij nemen het debiteurenbeheer van u over.
  • Uw debiteur betaalt het factuurbedrag direct aan CS Factoring.

Wanneer u gebruikmaakt van de diensten van CS Factoring houden wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken. Daarnaast kunt u online ten allen tijde eenvoudig de status van uw factuur zien. Zo ziet u direct welke facturen wel en niet betaald zijn.

Voor wie is factoring een oplossing?

Factoring biedt verschillende voordelen voor ZZP’ers, MKB’ers en andere ondernemingen. Zo ontvangt u als ZZP’er met behulp van factoring direct uw geld en hoeft u niet langer te wachten op de betaaltermijn van opdrachtgevers. Door middel van factoring beschikt de MKB’er op ieder gewenst moment over voldoende werkkapitaal. Wachten op de betaaltermijn of betaling van klanten is niet langer noodzakelijk.

Factoring is o.a. voor:
ZZP’ers
MKB’ers
Freelancers
Uitzendbureaus

Een goed voorbeeld van een doelgroep factoring

Een goed voorbeeld van voor wie factoring geschikt is, is de uitzendbranche. Uitzendbureaus betalen uitgezonden medewerkers vaak per week of vier weken. De factuur van de uitgezonden medewerker wordt in de praktijk vaak pas tussen 45-60 dagen betaald. Hierdoor ontstaat een gat in het werkkapitaal. Factoring is een uitstekende oplossing om liquiditeitskrapte te voorkomen in deze branche.

Wilt u ook snel weer financiële mogelijkheden?

Wilt u meer weten over wat wij voor u als ZZP’er, MKB’er of ondernemer kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of vraag online een offerte aan.

 

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over factoring? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie aanvragen